Увозник ДИДПУ ДУРИС дооел, Партизанска 93 4/2 , 1000 Скопје,  +38970274060, dusan.ristovski@duris.mk
Продажни места ДМ-дрогерие маркт, Cosmo, Зeгин, Еурофарм, Виола, Биокулт, Tesori DI Mare, Бако, Рептил
Опис Кристал е водечки природен деодорант од минерални соли во светот. Работи на тој начин што ја спречува миризбата, додека другите слични продукти се обидуваат да ја прикријат или да ги затнат порите со хемикалии како алуминиум хлорохидрат или алуминиум циркониум. Кристал хипоалергеник деодорант е сигурен, здрав и потполно ефикасен. Поради тоа, милиони луге го користат. Што го прави наградуваниот природен деодорант толку специјален? За разлика од другите деодоранти Кристал е уникатен алум деодорант, кој ја спречува миризбата и пред нејзино создавање, креира бариера која трае цел ден. Продуктите на Crystal Body Deodorant се направени од прости минерални соли, кои формираат невидлив слој на природна заштита на кожата. Додека сите останати деодоранти ја прикриваат миризбата со тешки и вештачки ароми, природниот деодорант ја спречува појавата на телесни миризби, креирајќи непријателска средина за бактериите. Кристал деодорант не е леплив, не прави дамки, веднаш се суши и не остава бела трага-талог. Погледнете го следното ВИДЕО НЕ содржи Алуминиум Хлорохидрат     НЕ содржи Алуминиум Циркониум     НЕ содржи ФТАЛАТИ     НЕ содржи Парабени Не е тестирано на животни и има назнака VEGAN - Потврда Онкологија од New York: Документ
Како работи Crystal Body Deodorant? Телесните миризби се создаваат од бактерија која се развива на влажните места на телото. Природните минерали и соли формираат бариера на кожата создавајќи непријателска средина за бактериите. Кристал дава здрава, природна алтернатива на популарните деодорант, од кои повеќето се полни со несакани хемикалии, за кои вашето тело нема потреба. Разликата помеѓу деодорант и антиперспирант. Најупотребуваните продукти за контролана телесните миризби се деодоранти и антиперспиранти. Деодорантите ги прикриваат, потиснуваат или спречуваат миризбите. Антиперспирантите, од друга страна, користат разни хемикалии кои вештачки ги затнуваат порите. Што го чини Crystal Body Deodorant уникатен? Нормалните деодорант релативно ги покриваат телесните миризби со непотребни и несакани хемикалии. Направени од минерални соли, Кристал деодорантот прави една проста работа, која го издвојува од останатите - ја неутрализира бактеријата и нивниот извор, за да ги спречи телесните миризби и покрај изложеност на напорна работа. Без мирис Светски водечкиот деодорант Crystal Body Deodorant ги спречува телесните миризби, 24 часа , на природен начин, без да ги маскира по хемиски пат. Сето тоа се случува лесно без да остане бела трага на вашата кожа или облека. Кристал Боди Деодорант ви остава чувство на свежина и чистина, во текот на целиот ден. Перфектниот безмирисен Crystal Body Deodorant од природни минерални соли е хипо - алегеник, дерматолошки тестиран и не остава дамки. Обичниот деодорант од едноставни состојки, Crystal Body Deodorant е без бои, парабени, фталати, алуминиум хлорохидрати и алуминиум циркониуми, кои хемиски се наоѓаат во остантите комерцијални деодранти и антиперспиранти. Crystal Body Deodorant СО МИРИС се направени од природни минерални соли. Потоа во нив се додадаваат ПРИРОДНИ есенцијални масла и екстракти. Резултатот е арома во која ќе уживате, која е пријатна и воопшто не е нападна за вашите сетила. Миризливите Кристал не оставаат бела трага на вашата кожа или облека. Тој е хипо-алегеник, не леплив, дерматолошки тестиран и НЕ СОДРЖИ АЛКОХОЛ. Crystal Body Deodorant е без бои, парабени, фалати, алуминиум хлорохидрати и алуминиум циркониуми, кои хемиски се наогаат во остантите комерцијални деодранти и антиперспиранти. Сочната арома на Калинка, Лаванда, Бел Чај и Камилица, Зелен Чај, дополнително ќе ве одржува свежи во текот на целиот ден. Потењето е природна телесна функција и е безмирисна телесна секретација. Екрините жлезди под пазувите, жлездите на дланките, челото и стопалата исфрлаат секрет кој е мешавина од вода, сол, уреа и ластик асид. Преку потењето, Вашето тело ги исфрла отровите и ја регулира телесната температура. Од друга страна потењето е причинител на атрактивен дом за бактерии, кои предизвикуваат силни миризби. Дали Алум е здрав  за употреба? ДА. Алум-от е здрав за употреба. Се повеќе здравствени установи ги препорачуваат производите на Кристал. Препорачно од сите национални Центри за третман на Канцер. Како да го употребувам Кристал за да имам најдобри резултати? Аплицирајте Кристал деодорант на чиста кожа (идеално е веднаш по туширање или бањање). На тој начин успешно ќе се спречи размножувањето на бактериите, кои се причинители на миризбите. Стикот и Каменот мора да се навлажнат пред да се употребат. Дали Crystal Body Deodorant ќе го спречи потењето? НЕ. Само комерцијалните деодоранти кои се направени од несакани хемикалии како алуминиум хлорохидрат и алуминиум цирконуим го запираат потењето. Запирањето на потење се постигнуваа преку блокирање на порите.
Мирисајте чисто и здраво